(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Efecte miraculoase ale citricelor iarna: elimina depresia si distrug celulele canceroase.
| 2016-02-14

Nutritionistii recomanda consumul de citrice iarna deoarece fructele tropicale sporesc rezistenta organismului in infectii. In plus, mai exista si avantajul garantiei

Nutritionistul aradean Dan Merisca spune ca exista cel putin doua motive pentru care citricele trebuie consumate in sezonul rece: primul ar fi ca gasim in aceasta perioada citricele in plin sezon, acum se recolteaza, deci nu e nevoie sa fie «ajutate», iar de aici si avantajul unui pret de cost scazut.citrice mango herbalife


 „De exemplu, este suficient sa facem un mic test si anume sa cumparam in aceasta perioada cateva kilograme de clementine. Dupa cateva zile, daca nu le consumam, suntem nevoiti sa aruncam o buna parte din ele - dovada clara a nefolosirii chimicalelor in conservarea lor. Al doilea motiv e nevoia acuta a organismului de a se fortifica cu o importanta doza de vitamina C”, spune nutritionistul aradean Dan Merisca.


 In continuare, acesta prezinta cateva beneficii ale aportului de citrice in organism:  „Au un efect puternic asupra sistemului nervos atenuand fluctuatiile dispozitiilor psihice si mentale si, de asemenea, ajutand la eliminarea starilor depresive si anxietatii”, spune nutritionistul Dan Merisca.


 Lamaia, pe langa cantitatea impresionanta de vitamine C, contine si alte componente, cum ar fi vitamina A, vitamina B, calciu, magneziu, fosfor, proteine, carbohidrati si FLAVONOIDE (substante care detin proprietati cu rol antioxidant si anticancerigen). Lamaia distruge celulele canceroase. S-a constatat efectul de reducere rapida a chisturilor si tumorilor prin consumul sucului proaspat de lamaie. Sporeste rezistenta organismului in infectii; antimicrobian cu spectru larg; contribuie la mentinerea sanatatii inimii, tesutului muscular si nervilor; regleaza tensiunea arteriala.


Grapefruit-ul sau detoxifiantul organismului contribuie la intarirea sistemului imunitar impotriva altor atacuri, stimuleaza refacerea tesuturilor si impiedica dezvoltarea tumorilor, este stimulent al digestiei si al eliminarii reziduurilor, reduce nivelul de colesterol. Este cel mai bun remediu antistres, ingredientul cheie al productiei de serotonina - hormonul fericirii.


Portocala este bogata in vitamina C, mentine sanatatea celulelor in sange si sporeste rezistenta la infectii.
Beneficii: protectie importiva cancerului, a atacurilor cerebrale, scade colesterolul din sange, ajuta la absorbtia fierului, ajuta la intarirea plamanilor, pastreaza sanatatea pielii.
Este folosita in industria farmaceutica si cosmetica. „De asemenea, dincolo de beneficiile din sanatate, citricele sunt folosite cu succes in curele de slabire prin continutul de carbohidrati, fibre, vitamine si minerale.

Acidul folic din citrice, previne aparitia starilor de slabiciune resimtite prin lipsa de energie din timpul curelor de slabire. Citricele sunt folosite in aromoterapie, relaxarea oferita de o baie calda cu coji de mandarine sau portocale sau folosirea uleiurilor esentiale de mandarine, portocale sau lamaie. Intr-o forma sau alta, ne aflam in perioada ideala a anului in care ne permitem un regal culinar bogat din plin pe faimoasele citrice ce abunda peste tot in magazine”, incheie nutritionistul Dan Merisca.

 

Sursa: adevarul.ro

Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.