(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

STUDIU - TOATA LUMEA MINTE IN LEGATURA CU PROPRIA GREUTATE CORPORALA. CUM DEPASIM ACEST REFUZ DE A NE ACCEPTA GREUTATEA REALA?

Un nou studiu, publicat in Preventive Medicine, arata ca majoritatea dintre noi nu stim daca am slabit sau ne-am ingrasat si fiind sincer vom rupe cercul vicios al negarii colective pe care o avem asupra a cat cantarim. Multi participanti au spus ca au pierdut in greutate in ultimii doi ani, cand, de fapt, ei au luat in greutate.

“Am fost surprinsi si alarmati”, spune cercetatorul Catherine M. Wetmore de la Universitatea Washington din Seattle, conform WebMD. “Un mod de a aborda obezitatea este prin constientizarea propriei greutati si a schimbarilor de greutate de-a lungul timpului.”
Constatarile au implicatii legate de sanatatea publica. “Daca raportarile participantilor privitoare la greutatea lor ar fi reale ar trebui sa asistam la o scadere a obezitatii si nu la o crestere, asa cum s-a intamplat”.
De ce suntem in negare cand e vorba de greutatea noastra?
“Ar putea fi legata de optimism sau vanitate sau chiar de lipsa constientizarii schimbarilor de greutate “, spune ea. Totusi, nu toata lumea procedeaza la fel. “Femeile se evalueaza mai corect decat barbatii, iar persoanele tinere mai corect decat cele adulte.”
“Fiind supraponderali sau obezi, ne creste riscul pentru toate tipurile boli cronice si costuri medicale”, spune Wetmore.
Toata lumea minte (in legatura cu greutatea corporala)
Negarea nu este ceva anormal, spune Louis Aronne. “Stim ca oamenii isi subestimeaza greutatea si isi supraestimeaza inaltimea, astfel incât cred ca sunt mai inalti si mai subtiri. Acest lucru poate contribui la cresterea ratelor de obezitate.”
Cum putem depasi aceasta negare?
•    Pentru inceput, trebuie sa te cantaresti regulat.
•    Puteti spune daca ati pierdut in greutate dupa modul in care vi se potrivesc hainele.
•    Nu purta haine elastice.
•    Pune deoparte o imbracaminte din bumbac si imbraca-te cu ea o data pe saptamana sa vezi daca e mai stramta pe tine. In cazul in care numerele incep sa urce si blugii incep sa se simta mai putin confortabil, e timpul pentru unele schimbari.
Cresterea in greutate este o problema incarcata emotional. “Nu este nici un beneficiu daca esti prea onest, in speranta ca umilirea va face pe cineva sa piarda in greutate”, spune Louis Aronne. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa minti daca cineva te intreaba daca s-a ingrasat sau nu. “Trebuie sa spuneti adevarul intr-un mod care este productiv.”
Joseph Colella, chirurg, spune ca acest tip de negare afecteaza si persoanele care sunt deja obeze. “Multi pacienti care vin pentru interventii chirurgicale nu cred ca au probleme de sanatate, doar pentru ca sunt obezi”, spune el. In acest caz negarea nu se refera la greutatea lor, ci la statusul starii de sanatate si este la fel de periculoasa. “Daca nu stiti ca aveti diabet zaharat sau hipertensiune arteriala, nu veti cauta tratament si va veti expune la un risc mult mai mare de atac de cord si accident vascular cerebral.”
Data viitoare cand unul dintre prietenii tai intreaba daca s-a ingrasat, poate ar trebui sa fii sincer cu el – chiar daca raspunsul este da.

 

Herbalife te poate ajuta cu produse care sustin efortul tau de a-ti controla greutatea.

 

Contactati-ne sau vizitati-ne cabinetul wellness pentru a va oferi explicatii complete.

Autor medlive.hotnews.ro Sursa medlive.ro