(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

STIMULAREA LONGEVITATII - ALIMENTE DE OCOLIT

Exista cateva alimente care accelereaza procesul firesc de imbatranire. Ele pot contribui la un aspect mai inaintat decat varsta biologica. Mai grav este ca pot scurta durata vietii.

Este adevarat ca nu te poti sustrage varstei cronologice, poti influenta varsta biologica printr-o strategie inteligenta. Stilul de viata, inclusiv alimentatia, determina rapiditatea cu care atingem un anumit nivel biologic. In egala masura, afecteaza modul in care aratam.
Imbatranirea biologica nu e similara cu imbatranirea cronologica

Imbatranirea biologica se refera la deteriorarea progresiva a caracteristicilor functionale la nivel celular si molecular. Acestea pot fi influentate de factori circumscrisi stilului de viata, inclusiv dieta.

Este foarte important sa avem diete echilibrate, bogata in antioxidanti, acizi grasi esentiali, vitamine, minerale si fibre. De asemenea, reducerea la minimum a alimentelor procesate, zaharurilor, grasimilor nesanatoase si sarii in exces, precum si a alcoolului inseamna stimularea longevitatii prin incetinirea procesului de imbatranire.
Pe de o parte, o dieta nesanatoasa – lipsita de antioxidanti si nutrienti esentiali si bogata in alimente procesate, zahar si grasimi nesanatoase – poate avea ca rezultat inflamatia cronica, stresul oxidativ, afectarea sanatatii intestinale cat si probleme metabolice. Cumulat toti acesti factori accelereaza daunele celulare, afecteaza functiile organelor si pot creste riscul bolilor asociate cu varsta, contribuind la o varsta biologica mai mare decat cea din buletin.

In mod demonstrat stiintific, o dieta densa in nutrienti este cheia incetinirii ceasului biologic. Iata de ce trebuie sa eviti alimentele care intensifica imbatranirea celulara, limitand consumul lor numai la ocazii speciale.

Autor Radu Pop Sursa: herbalplus.ro
Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.