(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

PESTICIDELE, OTRAVA DIN FRUCTELE SI LEGUMELE NOASTRE. VEZI CARE AU CONTINUTUL CEL MAI MARE.

Chiar si in cantitati mici, pesticidele pot avea efecte pe termen lung asupra sanatatii, in special in cazul copiilor.

Studiile publicate in ultimii ani arata ca o persoana ce consuma in medie, pe zi, 5 din 12 cele mai contaminate fructe si legume ingereaza aproximativ 10 pesticide diferite. In acelasi timp, persoanele ce consuma 15 fructe si legume din categoria produselor mai putin expuse contaminarii ingereaza mai putin de doua pesticide pe zi.


Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se afla printre preferatele romanilor sunt si merele, cu cel putin un tip de pesticide in 98% dintre mostrele testate. De altfel, in ultimii ani, merele au fost fructele de pe piata cu cele mai multe pesticide, conform testelor efectuate de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Alaturi de citrice si capsune.


Printre legumele preferate de romani sunt cartofii, care contin cea mai mare cantitate de pesticide dintre legumele testate.
Iata lista celor mai periculoase fructe si legume, asa cum a fost ea alcatuita de cei de la care2.com:
fructe herbalife bucuresti 
Una dintre solutii ar fi sa cumparam numai produse organice, o solutie ce poate fi extrem de costisitoare, sau produse din surse sigure, necontaminate. Aplica aceasta regula cel putin pentru categoria produselor mai expuse la tratamente cu pesticide!


O a doua solutie, mai realista si care se afla la indemana tuturor, este sa urmam indicatiile specialistilor, orientandu-ne cu precadere spre consumul de produse aflate pe Lista celor care au mai putine pesticide, fiind asadar mai sigure din acest punct de vedere:
legume herbalife bucuresti 
Niciunul dintre alimentele sigure, prezente in acest top, nu  contine mai mult de mult de 4 pesticide. Avocado este cel mai sigur aliment cu mai putin de 1% dintre mostrele testate continand urme de pesticide.


Daca nu esti pregatit pentru o schimbare prea mare a obiceiurilor de consum, urmeaza regulile urmatoare:
o    spala bine fructele si legumele cu apa calduta
o    acolo unde este cazul, curata-le de coaja pentru a reduce cantitatea de pesticide la care te poti expune
o    evita sa mananci fructe si legume cultivate in extrasezon, pentru ca atunci se folosesc cele mai multe substante chimice.
o    spala rosiile, piersicile, merele, perele etc., timp de cel putin trei minute, dupa care lasa-le intr-un vas cu apa in care ai adaugat putin bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a anihila unele pesticide.
o    cumpara o solutie eco pentru spalarea fructelor si legumelor, o poti gasi in orice magazin Plafar. O pulverizezi, astepti cateva secunde, apoi clatesti si poti consuma linistit fructul sau leguma fara pesticide. Si fara alte chimicale sau bacterii, care sunt dizolvate odata cu pesticidele!


Nu uita! Un fruct sau o leguma cu un aspect perfect denota ca a fost tratat cu pesticide. Mai ales cand e vorba de cele transportate pe distante mari…

Autor Maya Muller Sursa exquis.ro