(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

OBEZITATEA, ASOCIATA CU 10 TIPURI DIFERITE DE CANCER

Obezitatea favorizeaza aparitia a 10 tipuri diferite de cancer, potrivit unei noi cercetari, publicate in revista The Lancet. Oamenii de stiinta au calculat ca persoanele supraponderale contribuie la mai mult de 12.000 de cazuri de cancer in Marea Britanie in fiecare an. Acestia avertizeaza ca daca nivelurile de obezitate continua sa creasca, va exista o suplimentare de 3700 de tipuri de cancer diagnosticate anual, relateaza BBC.


Studiul, efectuat pe cinci milioane de persoane, este cel mai mare care confirma legatura dintre obezitate si aparitia cancerului.
Medicii avertizeaza ca daca sunteti supraponderal, riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer este mai mare, dar acest studiu subliniaza care tipuri de cancer sunt mai comune.


Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au adunat datele de la cinci milioane de persoane, monitorizand schimbarile produse in starea lor de sanatate in ultimii sapte ani. Acestia au descoperit ca fiecare 13-16 kg de greutate suplimentara in cazul adultilor este asociata direct cu un risc mai mare de aparitie a sase tipuri de cancer:
•    Cancer al uterului (cel mai mare risc)
•    Cancer la vezica biliara
•    Cancer la rinichi
•    Cancer la colul uterin
•    Cancer tiroidian
•    Leucemie (cea mai mica crestere a riscului)


Persoanele care au avut un indice de masa corporala mare (calculata prin utilizarea greutatii si a inaltimii) au avut un risc cresct de a dezvolta cancer la ficat, colon, ovare si de san post-menopauza.
Cercetatorii au constatat ca desi obezitatea a fost asociata cu mai multe tipuri de cancer, unele nu au putut fi asociate deloc cu aceasta afectiune.
Sursa: BBC

 

Va recomand sa cititi si urmatoarele, dand un click pe titlurile de mai jos:

 

- Obezitatea se defineste cel mai frecvent prin indicele masei corpora IMC. Ce este IMC-ul?


- Obezitatea agraveaza efectele nocive ale alcoolului asupra ficatului


Herbalife ofera produse naturale pentru asigurarea unei nutritii sanatoase. Descoperiti-le cu un click aici!

Autor A.C. Sursa medlive.hotnews.ro