(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

HRANA CARE ITI AFECTEAZA VITALITATEA SI TINERETEA

Stil de viata | 2025-03-05

Alimente prajite tip fast-food
Alimentele prajite tip fast-food, cum ar fi nuggets de pui, burgerii si cartofii prajiti, contin frecvent grasimi trans, mai ales daca uleiurile in care sunt preparate sunt reutilizate frecvent, o practica intalnita in multe restaurante de tip fast-food. Grasimile trans contribuie la inflamatie si stres oxidativ, procese care accelereaza imbatranirea celulara, afectandu-ti vitalitatea si tineretea si cresc riscul unor boli asociate cu varsta, precum bolile cardiace si diabetul. Uleiurile cu concentratii ridicate de grasimi nesaturate (cum ar fi uleiul de soia, floarea-soarelui sau porumb, folosite frecvent la prajit) formeaza mai frecvent grasimi trans cand sunt folosite la temperaturi foarte ridicate sau sunt reutilizate.
Mezelurile
Sunca, salamul si pieptul de curcan sunt toate esentiale intr-un sandvis delicios, dar nu ar trebui sa devina o parte obligatorie a dietei zilnice. Mezelurile sunt adesea bogate in conservanti, cum ar fi nitritii, si au un continut ridicat de sare. Acestea pot stimula imbatranirea biologica prin favorizarea stresului oxidativ si inflamatiei in organism. Conservantii, alaturi de produsele specifice formate in timpul procesarii carnii, pot dauna celulelor si tesuturilor, accelerand procesul de degradare celulara. Continutul ridicat de sare din mezeluri poate favoriza hipertensiunea si bolile cardiovasculare, factori majori in declinul biologic al organismului.
 Mese la restaurant
Odata cu inaintarea in varsta, iesirile la restaurant pot deveni problematice. Preparatele de restaurant pot contribui la imbatranirea organismului din cauza nivelurilor mari de grasimi nesanatoase, inclusiv grasimi saturate si grasimi trans, care provoaca inflamatie si un risc crescut de boli asociate cu varsta. Meniurile de restaurant sunt adesea bogate in sare si zaharuri adaugate, contribuind astfel la riscul unor afectiuni metabolice, cum ar fi obezitatea si hipertensiunea, afectandu-ti vitalitatea si tineretea. Metodele de preparare ale anumitor restaurante, cum ar fi prajirea sau gratarul la temperaturi ridicate, contribuie la daunele celulare si implicit la imbatranirea organismului. Totusi, exista restaurante care prioritizeaza ingredientele proaspete, folosesc metode de gatit sanatoase si ofera optiuni sanatoase. De aceea, daca vrei sa iesi la restaurant, nutritionistii recomanda informarea atenta cu privire la optiunile disponibile.

Dupa un text de Radu Pop

Tu ai un plan alimentar?
Daca vrei sa-l facem impreuna, suna-ma la tel: 0740274753.

Autor herbalplus.ro Sursa: herbalplus.ro
Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.