(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

ALIMENTE PE CARE NU AR TREBUI SA LE MAI CONSUMI DUPA 30 DE ANI

Stiai ca sunt alimente pe care nu ar trebui sa le mai consumi dupa 30 de ani? Metabolismul se leneveste incepand cu aceasta varsta. Astfel, kilogramele se tot acumuleaza si devine foarte dificil sa mai scapi de ele.

Desi se crede ca osteoporoza este o afectiune specifica varstnicilor, de fapt ea incepe sa „lucreze„ dupa 30 de ani. Nu uita ca alimentatia are si ea un rol in procesul de imbatranire, iar alegerile corecte o pot incetini. Iata ce alimente pot imbatrani organismul si ar trebui evitate sau consumate cu extrem de mare prudenta dupa al treilea deceniu de viata.


1. Zaharul

Pe masura ce metabolismul incetineste, scade capacitatea organismului de a prelucra zaharul. Asa incepe sa se depoziteze grasimea pe solduri, burta si alte zone. Consumul excesiv de zahar mai duce la rezistenta la insulina (care poate contribui la infertilitate) si la accelerarea aparitiei ridurilor. Ai grija, zaharul nu este prezent numai in dulciuri ci in aproape toate alimentele prelucrate!


2. Indulcitorii artificiali
Indulcitorii artificiali „pacalesc„ organismul prin faptul ca nu ii furnizeaza calorii, iar acesta nu poate regla senzatia de foame. Pe de alta parte, tot ei sunt asociati cu aparitia cancerelor. Utilizarea indulcitorilor artificiali mai poate duce la un raspuns slab al productiei de insulina si deci la un nivel ridicat de glucoza. Ca urmare, acest lucru conduce la stocarea grasimilor, sindrom metabolic, diabet de tip 2 si boli cardiovasculare.

3.Alcoolul
Alcoolul este plin de calorii, iar dupa 30 de ani corpul nu le mai poate arde. Pana si berea creste nivelul insulinei si ingreuneaza situatia.

4.Cafeina
Cafeina din bauturile carbogazoase si cea din cafea poate crea probleme in ceea ce priveste calitatea somnului. Somnul insuficient afecteaza inclusiv pielea, deci insasi frumusetea ta… Daca nu dormi, iti vine sa mananci, daca mananci, firesc, te ingrasi…

6.Faina alba

Corpul transforma faina alba in glucoza, iar glucoza se depune sub forma de grasime.

8.Carnea procesata
Carnea procesata (mezelurile) este extrem de bogata in sodiu si grasimi saturate, care fac rau inimii.  In plus, carnea procesata mai contine si nitriti, pentru ca acestia o fac sa para apetisanta. Nitriti=cancer.

9.Sare
Toata lumea are nevoie de sare, dar nu de prea multa. Sarea creste tensiunea arteriala si riscul de accident vascular cerebral. Din moment ce sarea imbunatateste aroma, aproape toate alimentele contin multa sare. Citește etichetele și vei fi socat de cata sare introduci în organism aproape fara sa iti dai seama.

Autor avantaje.ro Sursa avantaje.ro