(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

6 OBICEIURI ZILNICE CARE SUNT LA FEL DE DAUNATOARE CA FUMATUL

Stil de viata | 2021-04-26

De fapt, nu chiar! Se pare ca in fiecare zi apare cate un nou studiu prin care se demonstreaza ca obiceiul X este la fel de daunator ca fumatul. De cele mai multe orice aceste studii sunt sustinute de experimente si cercetari, asadar este un lucru bun sa tii cont de ele.

1. Stai toata ziua
Chiar daca faci sport in mod regulat, statul pe scaun, fie la birou, fie in masina pentru perioade indelungate poate duce la aparitia mai multor probleme de sanatate. Conform unui studiu, aproape 160,000 de cazuri de cancer de san, colon, prostata sunt cauzate de statul pe scaun.
2. Mananci prea multa carne si branza
Proteinele animale sunt bogate in hormonul care ajuta la inmultirea celulelor canceroase. Un studiu a demonstrat ca oamenii cu o alimentatie bogata in proteina animala au fost de 4 ori mai predispusi sa moara de cancer decat cei cu o alimentatie slaba in acest tip de proteina.
3. Gatesti cu gaze naturale
De fiecare data cand folosesti cuptorul sau aragazul se degaja anumite gaze. Unele dintre acestea sunt la fel de daunatoare ca fumatul. Este indicat ca atunci cand gatesti sa pornesti hota, deoarece ventilatia poate reduce poluarea cu aceste gaze de la 90 la 60%.
4. Gatesti cu uleiul nepotrivit
Chiar daca ai un aragaz electric, tot nu esti ferita de efectele poluante ale gatitului. Studiile au aratat ca folosirea uleiurilor vegetale duce la degajarea unor chimicale pe care le intalnesti si in fumul de la tigara.
De exemplu, uleiul de masline nu este bun pentru prajeli sau temperaturi ridicate, dar este perfect pentru salate. Uleiul de avocado, in schimb, este perfect pentru gatitul la temperaturi mari.
5. Apelezi la bronzul artificial
6. Nu dormi suficient
Lipsa somnului iti afecteaza starea de spirit si in timp poate cauza infarct, probleme cu tensiunea arteriala, obezitate si o multime de alte probleme de sanatate.

Autor Madalina Frasineanu Sursa elle.ro