(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Categorii Blog Herbalplus
Miscarea, stresul si sanatatea sistemului digestiv
| 2021-09-03

Activitatea fizica regulata sprijina sanatatea sistemului digestiv in mai multe moduri. Pe masura ce muschii se contracta si respiratia devine mai profunda in timpul  exercitiilor fizice, muschii intestinali sunt stimulati, ceea ce ajuta la transportul mancarii prin sistemul digestiv.

Se stie deja ca miscarea este un mod bun de a reduce stresul, insa ajuta si la calmarea si atenuarea problemelor digestive care pot aparea ca urmare a unor emotii negative.

Probabil ai resimtit deja legatura aceasta dintre creier si intestin, sub forma unei reactii la nivelul stomacului. Atunci cand apare stresul sau anxietatea, creierul ii transmite intestinului un semnal si, fara sa iti dai seama, stomacul incepe sa forfote.

Semnalele circula si in directia inversa, de la intestin la creier. Atunci cand la nivelul sistemului digestiv ceva nu este in ordine, creierul primeste o alerta, inainte ca tu sa iti dai seama ca ceva nu este in regula. Aceasta legatura dintre creier si intestin ne sugereaza ca este esential sa avem grija de sistemul digestiv, deoarece acesta ar putea avea un impact asupra starii generale de bine.

Citeste si: Nutritie sanatoasa, Viata sanatoasa.

Vezi produse Herbalife dedicate sportivilor!