Nutritie si sanatate : Ingredientele de evitat in painea de la magazin

  • [...inapoi]
  • Toata lumea incearca sa cumpere paine cat mai sanatoasa si mai gustoasa. In ultimii ani, sortimentele sunt din ce in ce mai multe si alegerea e grea. De aceea, este bine de stiut care sunt ingredientele din retetele cu care ne imbie patiserii, dar care sunt adevarate bombe pentru sanatatea noastra.


    Vezi care sunt ingredientele de evitat in painea de la magazin:
    Bromatul de potasiuproduse herbalife bucuresti
    Bromatul de potasiu este un agent de oxidare, folosit pentru maturarea fainii folosite la paine. Substanta intareste aluatul si il face sa creasca mai mult. Studii recente arata ca bromatul de potasiu are potential cancerigen, desi cercetatorii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii vorbesc doar de tumorile aparute la soareci.
    In Statele Unite si Japonia, orice forma de bromat a fost interzisa, pentru a reduce riscurile in randul populatiei. Pana se hotarasc oamenii de stiinta asupra potentialului pericol din paine, cel mai bine este sa eviti sortimentele de panificatie care au aceasta substanta in compozitie.
    Azodicarbonamida
    Acest aditiv este folosit la imbunatatirea texturii in produsele de panificatie. Prescurtat ADA, aditivul a intrat in atentia publicului, dupa ce lantul Subway a anuntat ca va renunta la folosirea acestuia, din cauza riscurilor pentru sanatate.
    Nici potentialul cancerigen al acestui aditiv nu este clar stabilit, dar studii arata o incidenta mai mare a tumorilor la soarecii femele in urma servirii produselor alimentare cu ADA.
    Grasimile partial hidrogenate
    Grasimile trans sunt demult pe lista neagra de ingrediente din alimentatie, din cauza riscurilor asupra sistemului cardiovascular. In paine, ele sunt folosite la incetinirea oxidarii, adica fac painea sa se strice mai greu.
    Fiind un aditiv folosit exclusiv pentru prelungirea vietii unui produs la raft, se recomanda consumarea de paine proaspata, fara astfel de conservanti.
    Zahar
    Multe dintre sortimentele pe care le gasim in magazine au un continut ridicat de zahar. Zaharul este folosit in unele tipuri de paine si chifle, datorita imbunatatirii gustului, dar si ca agent de fermentare, deoarece ajuta drojdia sa lucreze.
    Citeste cu atentie ambalajul si las-o in raft daca printre ingrediente se numara si zaharul.
    Mono si digliceride
    Aceste substante sunt emulsificatori, care leaga ingredientele cu apa si ulei impreuna. Adaugarea lor la paine o face mai moale, mai elastica si mai greu de mucegait.
    Desi mono si digliceridele nu sunt grasimi periculoase pentru organismul uman, ele nu sunt tocmai necesare. Bucataria traditionala foloseste oua si lapte pentru acest efect si, prin urmare, daca vreti sa mancati mai sanatos, ar fi bne sa evitati orice mancare procesata industrial, cu aditivi si substante artificiale.
    Hidroxianisol butilat (BHA)
    BHA este un antioxidant folosit ca un conservant in industria panificatiei. El impiedica oxidarea grasimilor, care face painea sa se strice prin rancezire.
    Desi painea este mai gustoasa atunci cand nu are gust de vechi, BHA se numara printre substantele posibil cancerigene pentru oameni si trebuie evitat.
    Colorant caramel
    Desi multa lume cunoaste acest colorant din sucuri si dulciuri, sau sosuri, nu toti cunosc potentialul cancerigen al acestei substante.
    In plus, de ce ai consuma paine vopsita, cand vrei o paine mai putin alba datorita fibrelor si taratelor din ea?

    Autor: Maya Muller

    Sursa: exquis.ro

    Vezi si ”Program de de toxifiere Herbalife” dand click AICI!

  • Data: 2019-02-06
  • Categoria:
  • Nutritie si sanatate
  • [...inapoi]
  • Contact direct:
  • Daca doresti sa ne contactezi direct, iata datele noastre:
  • Membru Herbalife Independent
  • Telefon mobil: 0740274753 (Orange) sau 0722277884 (Vodafone) sau 0762683193 (Cosmote)
Obtine consultanta si indrumari gratuite
Rezultat de slabire Herbalife Hermina Voinescu
  • Te-ar putea interesa: