(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Categorii Blog Herbalplus
Informatii utile despre cafea si retete neobisnuite de cafea din intreaga lume
| 2020-12-10

Informatii utile despre cafea  
1. Cuvantul cafea provine la origine din arabescul ”qahwah al-bun”, care inseamna ”vinul bobului”. Apoi a fost numita ”kahveh” de catre turci, ”koffie” de olandezi si intr-un final, ”coffee” de catre englezi.

2. In anul 1991 la Universitatea Cambridge s-a inventat prima camera web, pentru a filma si arata daca aparatul de cafea este gol sau nu. Motivul: distanta mare dintre sala de calculatoare unde se aflau programatorii si sala in care se afla cafeaua.  Asa ca au scris un program care conecta acea camera la toate calculatoarele din sala computerelor.

3. Exista doua tipuri de cafea pe care le consumam Arabica si Robusta. Arabica este mai populara, insa boabele de Robusta au un continut dublu de cafeina. De multe ori acestea sunt folosite in bauturile instant pe baza de cafea - asa cum este si bautura noastra High Protein Iced Coffee!

Retete neobisnuite de cafeaHighprotein iced coffee herbalife bucuresti
Kaffeost  
Aceasta delicatesa suedeza este cafea aromata cu felii de branza Leipajuusto. Este o branza groasa, sarata, care scartaie, cu o textura densa (similara cu cea a branzei halloumi). Multi consuma aceasta branza cu cafea, sau pur si simplu toarna cafea fierbinte peste aceste bucati de branza. Astfel se elibereaza grasimi, uleiuri si saruri, care transforma cafeaua intr-o bautura delicioasa.
Kopi Gu Yu
Este raspunsul celor din Singapore la Cafea Bulletproof, insa se consume si in Malaezia si 1n Thailanda. Se traduce pur si simplu ”unt de cafea”. Dupa ce a fost prajita si preparata, cafeaua este turnata peste lapte condensat (pe fundul canii), dupa care se adauga o bucata de unt, inainte de a se bea. Localnicii considera ca untul si laptele condensat confera cafelei o aroma mai bogata si mai puternica.

highprotein iced coffee herbalife bucurestiCafea cu ou in stil scandinav
Acest tip de cafea este pregatit de multe familii luterane din Norvegia si Suedia. Este populara si la multe adunari ale bisericilor din regiunea central-vestica a Statelor Unite, find usor de pregatit si putand fi preparata in cantitati mari, pentru reuniuni sociale.
Se prepara adaugand un ou crud in cafeaua macinata, inainte de a o prepara cu apa rece. Apoi amestecul este trecut prin sita si se serveste cald sau rece. Cafeaua cu ou este considerata ca avand un gust mai bogat, fara a fi acida sau amara.

Citeste si: Ce semnificatie are pentru tine cafeaua?