(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Informatii despre alimente, E-uri
| 2010-10-28

Substante nocive, des folosite in prelucrarea alimentelor din comert - Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E621, considerat de specialisti ca fiind printre cele mai cancerigene substante. Supele se obtin prin deshidratarea supelor si ciorbelor, preparate normal in cantitati industriale, pana rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se asambleaza in vid sau sub forma de cubulete. Nu va lasati inselati de reclamele de tip "ca la mama acasa" sau de ambalaje atragatoare. Gustul va poate insela, caci unele chimicale dau arome mai intense decat cele naturale.

Glutamatul de sodiu (o neurotoxina) provoaca migrene insuportabile, care nu pot fi tratate cu medicamente. El se vinde producatorilor sub forma de cristale fine albe, fara gust si se combina intotdeauna cu aditivi chimici, aromatizanti. Se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o campanie intensa pentru interzicerea glutamatului de sodiu. US Food and Drug Administration a informat opinia publica din USA ca glutamatul de sodiu este unul din principalii factori care produc boala Alzheimer. Injectiile cu glutamat de sodiu efectuate pe animale au distrus celulele nervoase din creierul cainilor, cobailor si maimutelor.



Zaharul:
este unul din alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Astfel zaharul trece imediat in sange prin intestinul subtire, provoaca hiperglicemie si obliga pancreasul sa produca in exces insulina. Organismul isi deregleaza functiile iar efectul fizic este invers celui asteptat in sensul ca omul devine obosit sau agitat din pricina luptelor din interiorul organismului. Consumul in exces de zahar expune la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Evident ne referim la zaharul obtinut din sfecla sau trestia de zahar. Culmea este ca producatorii au inventat si substituienti, cel mai nociv fiind aspartanul, care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale. pentru a contracara efectele nocive ale zaharului, specialistii recomanda consum de fructe si miere pe care organismul le asimileaza fara probleme.



Guma de mestecat:
Este aproape de neateles cum fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, gasesc necesar sa introduca in ingrediente nu mai putin de 7-8 tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Intr-o pastila de guma gasim: E 171, E 320(colesterol), E330( boli ale aparatului bucal.

Ca si solutii herbalife specialistii recomanda Dinomins si toate produsele antioxidante ca o contrapondere la efectele negative ale consumului de guma la copii si nu numai


 

(consultati specialistul dvs Herbalife).



Bauturi:
Chiar daca producatorii se lauda ca produsele sunt naturale, in realitate bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric( E 330) sau sarea de lamaie. Aditivii E 110 si E 123 precum si inlocuitorii de zahar mai sus amintiti produc acele efecte la care ne-am referit deja. Evitati bauturile cu arome de citrice, considerate cele mai rele. Colorantii folositi, E102, E110 sunt periculosi. Bauturile alcoolice cum sunt berea sau vinul sunt saturate de metabisulfit care da limpezime dar care ataca aparatul digestiv. La bere, in procesul de pasteurizare se folosesc chimicale care pot provoca migrene. Ca si aditivi alimentari, vodca, whisky, etc. nu prezinta pericol intrucat chiar alcoolul este un bun conservant dar feriti-va de lichioruri care au E110 si E 102.

Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.