(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Categorii Blog Herbalplus
Gateste alaturi de copii: avantaje multiple
| 2021-02-09

• Gatitul acasa si mesele luate impreuna ii ajuta pe copii sa invete sa aprecieze alimentele sanatoase. Parintii trebuie sa devina modele demne de urmat prin alegerile lor alimentare, influentand astfel copiii sa dezvolte o apreciere similara pentru alimentele sanatoase. Un mediu confortabil si de sustinere a meselor gatite acasa poate ajuta la consolidarea acestor comportamente sanatoase.
• Copiilor le place sa manance mancarea pregatita de ei. Atunci cand copiii sunt implicati in alegerea ingredientelor si pregatirea meselor, este mai probabil sa incerce propriile lor creatii.
• Copiii sunt mai dispusi sa incerce alimente noi. Chiar daca ei decid ca nu le place ceea ce au facut, experienta gatitului va ajuta la dezvoltarea unei atitudini deschise si curioase catre noi alimente.
• Copiii au un sentiment de siguranta, realizare si independenta atunci cand gatesc. Le place sa afirme: „Am facut-o singur/singura!” sau „Am amestecat sosul!” Cand reusesc sa pregateasca ceva singuri (oricat de simplu) si sa serveasca familia, se creeaza un sentiment de mandrie si incredere. Ajuta-i cu retete adecvate varstei lor!
• Gatitul este un mod genial de a petrece mai mult timp impreuna. Multi copii nu au nevoie de multa convingere pentru a vi se alatura in bucatarie. Foloseste acest timp pentru a te bucura de compania lor si a vorbi despre cat de delicioasa - si buna - va fi mancarea lor!

Citeste si - Gateste alaturi de copii: Alimentatia sanatoasa incepe in bucatarie