(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Cele mai mari RISCURI MEDICALE pentru barbatii de peste 40 de ani
| 2019-06-09

Sanatatea este un capitol important atat pentru femei cat si pentru barbati. Daca primele sunt mult mai atente atunci cand vine vorba de sanatatea lor, in cazul barbatilor exista o pondere foarte mare a celor care isi neglijeaza sanatatea. Bineinteles, odata cu inaintarea in varsta si riscurile cresc exponential.


Prin urmare, nici la 40 de ani, nu este tarziu pentru un barbat sa ia masuri, in conditiile in care conoaste si  care sunt riscurile medicale la care sunt supusi barbatii aflati dupa varsta medie.
Dupa depasirea varstei medii se pot instala bolile cardiovasculare, atac cerebral, diabet, boli respiratorii, Alzheimer sau depresii cu ganduri suicidale sau chiar sinucidere.


Iata cei mai importanti factori de risc care ameninta sanatatea si chiar viata barbatilor peste 40 de ani:


Singuratatea, riscanta pentru barbatisanatate barbati herbalife bucuresti

Numeroase studii au demonstrat faptul ca barbatii casatoriti (de 50, 60, 70 de ani) erau cu mult mai sanatosi decat barbatii celibatari (fie ca nu s-au casatorit niciodata, divortati sau vaduvi) din aceeasi categorie de varsta. Barbatii care nu au fost niciodata insurati erau mai predispusi riscului de a muri de boli cardiovasculare, de exemplu. Dupa 50 de ani, sanatatea barbatilor divortati se deterioreaza mult mai rapid decat a celor casatoriti. Explicatia? Legaturile dintre sot si sotie reduc nivelul hormonului stresului si previn depresia.


In plus, barbatii singuri au tendinta de a avea obiceiuri nesanatoase, beau mai mult alcool, mananca prost, nu fac analize medicale, au un comportament riscant (consum de droguri, relatii sexuale in promiscuitate).


Si, cum spune proverbul, niciodata nu e prea tarziu. Se pare ca barbatii care se casatoresc dupa 25 de ani sunt mai sanatosi decat cei care isi pun pirostriile inainte de aceasta varsta.


Sofatul neglijent, factor de risc pentru barbati

In general, barbatii au mai multe accidente rutiere decat femeile, iar barbatii de 50-60 de ani au un risc de doua ori mai mare de a murit in accidente auto. Ranile din accidente se numara printre principalele cauze ale deceselor barbatilor cu varste cuprinse intre 40 si 44 de ani, a treia cauza de deces in randul barbatilor intre 45 si 64 de ani, si a 8-a cauza in randul barbatilor peste 65 de ani.


Cele mai multe accidente rutiere in care sunt implicati barbatii de varsta a doua sunt cauzate de adormirea la volan, excesul de viteza, neacordarea prioritatii. De asemenea, barbatii peste 45 de ani au mai multe accidente pe timp de iarna. Cu toate acestea, se pare ca pe drum uscat barbatii de varsta a doua au mai putine accidente decat tinerii, probabil din cauza ca acestia din urma n-au depasit impulsul teribilismului.


Soarele, mult mai periculos pentru barbati
Barbatii sunt de doua ori mai predispusi decat femeile de a muri din cauza cancerului de piele. Asa ca este vitala protectia impotriva razelor ultraviolete.


Potrivit statisticilor 6 din 10 persoane diagonosticate cu melanom sunt barbati peste 50 de ani. Pe langa faptul ca nu se dau cu crema cu factor SPF, barbatii trecuti de varsta medie nici nu se autoexamineaza, nici nu merg la analize medicale regulate. Cel putin asa sustine un studiu al Academiei Americane de Dermatologie.
Comparativ cu 65% dintre femei, mai putin de jumatate dintre barbati aplica metode de protectie solara.


Dieta, un element deficitar in special pentru barbatii singuri
Alimentatia necorespunzatoare este asociata cu bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, principalele cauze de deces ale barbatilor peste 40 de ani. Dieta barbatilor tineri cuprinde in principal carne rosie, junk food si fast food, ceea ce conduce la exces de greutate, nivel ridicat al colesterolului, hipertensiune arteriala etc. Barbatii singuri sunt supusi riscului de a deveni alcoolici si malnutriti intrucat nu prea sunt dispusi sa-si gateasca sanatos.


Statisticile sunt ingrijoratoare. Daca pana in anul 2000 femeile aveau tendinta de a deveni obeze, in 2010 cifrele s-au schimbat. Procentul barbatilor obezi a crescut de la 27,5% in 2000, la 35,5% in 2010. Procentul femeilor a ramas relativ la fel, aproximativ 37%.
Pentru a preveni cresterea in greutate, nutritionistii le recomanda barbatilor sedentari trecuti de 50 de ani un consum de 2000 de calorii si de 2400 celor activi.


Pentru barbati, electronicele inseamna sedentarism
Psihologii sunt de parere ca „dependenta de internet” ar trebui sa fie considerata un diagnostic de sine statator. Cat de mult este prea mult depinde de fiecare persoana in parte. Totusi, s-a trasat o linie generala: cu cat esti mai aproape de televizorul wide-screen, smartphone-uri, tablete, console de jocuri, laptop-uri si alte electronice, cu atat mai putin timp petreci facand miscare sau interactionand cu oamenii.


Izolarea sociala creste riscul de depresie si dementa, iar o viata sedentara a fost asociata cu bolile cardiovasculare, diabet de tip 2, obezitate si moartea prematura. Potrivit unui studiu realizat in acest an in Australia, pe un esantion de peste 220.000 de adulti peste 45 de ani, persoanele care petreceau zilnic mai mult de 11 ore stand pe scaun, prezentau un risc cu 40% mai mare de deces in urmatorii 3 ani. Chiar si mai mult de 3 ore pe scaun fara sa faci alta miscare cresc riscul de a muri de o boala cronica, scrie site-ul de specialitatea caring.com.


Pentru a preveni bolile grave ar trebui ca la fiecare ora de stat pe scaun sa executati chiar si 5 minute de exercitii fizice.


Depresia duce la sinucidere in randul barbatilor
Desi femeile sunt de trei ori mai predispuse la tentative de sinucidere, sunt mai multi barbati care duc gestul pana la capat. Potrivit statisticilor din 2009, 79% dintre sinucigasi erau barbati. Rata sinuciderilor la barbati cunoaste o crestere dupa varsta de 65 de ani, de 7 ori mai mare decat rata femeilor sinucigase de aceeasi varsta.


Mai mult de 60% dintre cazurile de deces prin sinucidere sunt cauzate de depresii majore. Daca adaugam si factorul alcoolism, rata creste la 75%. In randul adultilor, un alt factor care duce la sinucidere este izolarea sociala, in special in randul barbatilor vaduvi.
Din pacate, se ajunge la aceste cifre ingrijoratoare din cauza faptului ca barbatii trateaza depresia ca pe o simpla suparare, nu-si dau seama de semnalele de avertizare ale depresiei, nu o trateaza si aceasta se adanceste. Principalele simptome ale depresiei sunt oboseala accentuata sau, dimpotriva somnolenta excesiva, agitatie si lipsa odihnei, tulburari de concentrare, iritabilitate crescuta, modificari ale apetitului.


Vestea buna este ca depresia este tratabila la orice varsta, mai ales daca este depitata la timp.


Fumatul, mai periculos pentru barbatii de varsta a doua
Stim cu totii cat de daunator este fumatul, la orice varsta, insa cu atat mai mult dupa varsta a doua. Si cu cat fumatul a inceput mai devreme si continua, riscul afectarii majore a plamanilor este mare. In plus, fumatorii peste 65 de ani, sunt de doua ori mai predispusi de a muri din cauza unui atac cerebral. Fumatul cauzeaza peste 90% dintre bolile pulmonare obstructive (cea de-a patra cauza de deces in randul barbatilor) si 80-90% dintre cazurile de cancer pulmonar. Fumatorii mai pot dezvolta Alzheimer (a sasea cauza de deces).


Pentru ca sunt fumatori si au ajuns la o varsta venerabila, barbatii sunt si mai greu de convins sa se lase de fumat decat barbatii tineri.


Vestea buna este ca, indiferent de varsta, daca te lasi de fumat, riscul de a suferi de o boala cardiaca se injumatateste dupa primul an. Riscul unui atac vascular, a unei boli de plamani, inclusiv cancer, scade imediat.

 

Autor: Maya Muller    Sursa: exquis.ro

Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.