Broccoli preparat in doua moduri apreciate gustativ de cei care le-au consumat.
Reteta 1 - Broccoli preparat cu sos de iaurt si turmeric
- Se fierb 300 grame de broccoli in apa cu putina sare si piper, timp de 5 -8 minute. Se taie cotoarele, iar florile se aseaza pe o farfurie plata.
- Cotoarele taiate se maruntesc si se toarna peste ele 100 ml din zeama in care au fiert plantele de broccoli. Se amesteca impreuna cu:
- 2 linguri de iaut (2 - 2,5% grasime)
- 1/2 lingurita turmeric
- 5-6 catei de usturoi
- 5 grame ulei de masline
- putin marar, putina sare si piper.
- Se blender-uesc toate pana se obtine un sos omogen. Acest sos se toarna peste broccoli asezat pe farfurie. Se poate orna cu putin marar.
Toata farfuria furnizeaza doar 200 Kcal.
Reteta 2 - Broccoli preparat cu sos din Supa de rosii Gourmet Herbalife (click AICI!)
- Se fierb 300 grame de broccoli si se procedeaza ca la Reteta 1.
- Sosul se prepara din cotoarele maruntite cu 100 ml de zeama in care a fiert broccoli la care se adauga:
- 3 linguri Supa de rosii Herbalife
- 5 grame ulei de masline
toate se omogenizeaza cu ajutorul blender-ului.
Daca este nevoie se mai adauga putina sare, piper si oregano. Sosul se toarna peste florile de broccoli.
O farfurie are 250 Kcal.
Pofta buna!
(Citeste care sunt principalele calitati ale plantei broccoli!)