(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

Categorii Blog Herbalplus
Beneficii si contraindicatii ale apei minerale. De ce trebuie evitat in totalitate consumul de sifon.
| 2018-04-16

Apa minerala contine saruri care sunt bune pentru organism, dar ne poate balona si ne poate afecta, in timp, rinichii. Medicii spun ca trebuie sa bem si apa plata, nu doar minerala carbogazoasa.

In schimb, sifonul n-ar trebui consumat sub nicio forma.CR7 ronaldo herbalife bucuresti


Apa minerala are si beneficii, dar si dezavantaje. Contine saruri, iar acestea sunt foarte bune pentru rehidratarea organismului mai ales pe timp de vara. In plus potoleste mai repede setea. La fel ca si apa plata, cea minerala nu are calorii si nu ingrasa. Bauturile cu acid, cum este si apa minerala pot avea afecte neplacute asupra stomacului.

„Bauturile carbogazoase pot afecta stomacul daca sunt consumate in fiecare zi. Practic, incet si sigur erodeaza stomacul. Apar intai arsurile, dupa care gastrita. Daca durerile sunt ignorate si se consuma in continuare bauturi acidulate atunci se poate ajunge si la ulcer. In plus bauturile acidulate  baloneaza foarte tare. Acest efect neplacut il are si sifonul sau apa minerala“, mai spune medicul internist Florin Tudor.


Apa minerala consumata zilnic afecteaza in timp rinichii. „Bauturile acidulate afecteaza in timp rinichii si puteti face nisip sau chiar pietre. Acest efect il are si apa minerala. Chiar daca nu ingrasa si nu are chimicale cum au sucurile, contine foarte multe saruri. Este dovedit stiintific ca sarurile afecteaza rinichii. De aceea nu este recomandat sa beti doar apa minerala. Consumati si apa plata. De asemenea cand alegeti apa minerala fiti atenti la eticheta. Evitati apa care este imbogatita cu dioxid de carbon si alegeti apa minerala naturala. Recomandat este sa alegeti o apa mai putin acidulata daca o consumati zilnic“, mai spune medicul.


Daca apa minerala are o proprietati benefice pentru organism, sifonul este daunator si nu aduce niciun beneficiu. „Sa nu confundati apa minerala cu cea carbogazoasa (cunoscuta la sifon). Aceasta din urma are doar acid si nu contine mineralele pe care le are apa minerala clasica. In concluzie sifonul nu este decat apa cu acid si nu trebuie consumat absolut deloc, chiar daca pe vremuri era extrem de popular in lipsa de altceva“, mai spune specialistul.

 

Autor: Simona Suciu

Sursa: adevarul.ro

 

CR7 Drive este o bautura hipotonica pentru hidratare avansata pe baza de carbohidrati si electroliti pentru mentinerea performantei de anduranta in timpul exercitiilor prelungite, perfecta pentru a fi consumata in timpul antrenamentelor sau a activitatilor sportive.