(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

3 tipuri de alimente care forteaza imbatranirea
| 2025-02-06

Impactul consumului excesiv al unor produse comune asupra procesului de imbatranire si sanatatea in general este resimtit de toti dintre noi. Acestea sunt faina alba rafinata, alcoolul si bauturile carbogazoase cat si alte bauturi indulcite.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool poate grabi varsta cronologica in 3 moduri. In primul rand, este diuretic, ceea ce inseamna ca vei urina mai mult. Astfel vei ajunge la deshidratare, care are ca rezultat o piele uscata si flasca, mai expusa formarii ridurilor si liniilor fine.
In al doilea rand, alcoolul obstructioneaza absorptia nutrientilor vitali ca vitaminele B12 si acidul folic, alaturi de antioxidanti, compromitand sanatatea celulara. Astfel se contribuie la declinul cognitiv, crescand riscul unor disfunctii neurologice asociate cu varsta, cum ar fi boala Alzheimer si dementa.
In sfarsit, alcoolul poate dauna ficatului, influentand capacitatea sa de a metaboliza eficient toxinele si ducand la boli grave ca ficatul gras, hepatita si ciroza.
Faina alba rafinata
Produsele de patiserie ca painea, covrigii, merdenelele, covrigeii si pastele sunt facute din cereale rafinate, care sunt lipsite de toate fibrele si nutrientii care asigura sanatatea cerealelor. Acest proces da acestor alimente un indice glicemic ridicat, ducand la cresteri rapide ale zaharului si nivelurilor de insulina. Aceste cresteri si ulterior descresteri ale zaharului din sange pot cauza stres oxidativ si inflamatie, accelerand imbatranirea celulara, completeaza Smith.
In plus, absenta din produsele fainoase a fibrelor si nutrientilor esentiali, comparativ cu cerealele integrale, priveaza organismul de nutrienti anti-imbatranire cheie, precum vitaminele B, antioxidantii, vitamina E si mineralele. Prin urmare se contribuie si mai mult la procesul de imbatranire.
Bauturi carbogazoase si alte bauturi indulcite
Acest tip de bauturi nu aduc nimic benefic la nivel nutritional. A le bea regulat genereaza foarte multe probleme de sanatate, intrucat caloriile pe care le contin provin din zaharuri adaugate.
Consumul acestor bauturi indulcite cu zahar contribuie la imbatranirea biologica in primul rand din cauza continutului ridicat de zahar. Ca urmare cresc stresul oxidativ, inflamatia si formarea unor produse glicozilate care accelereaza imbatranirea celulara si daunele aduse tesuturilor.
Un aport excesiv de zahar poate contribui la rezistenta la insulina si acumularea grasimilor in sange. Aceste procese se leaga de aparitia obezitatii, a diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare, toate  cauze primare ale imbatranirii. Mai mult, bauturile cu zahar adaugat impiedica absorbtia calciului, ducand la reducerea densitatii minerale osoase. Astfel creste riscul unor afectiuni ca osteoporoza si fracturile osoase asociate cu varsta.

Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.