(Whatsapp) 0722.277.884
Contact telefonic 0722.277.884 0740.274.753

Nutritie si sanatate

6 obiceiuri culinare gresite: Ce nu trebuie sa faci in bucatarie
| 2017-08-31

Mici detalii ne impiedica sa profitam din plin de calitatile alimentelor pe care le consumam. Cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres, prezinta o serie de greseli pe care trebuie sa le evitam.

Este gresit sa fierbem broccolicura slabire herbalife bucuresti


In ceea ce priveste broccoli, gatitul la abur nu afecteaza prea mult vitamina C, in timp ce fierberea lui in apa ii reduce semnificativ capacitatea antioxidanta, potrivit mai multor studii. "Cel mai important este sa fie luat (ca orice produs de horticultura) la maturitate, de preferat ecologic si sa fie consumat crud sau gatit la abur ori fiert in foarte putina apa, pentru a-si pastra toate proprietatile", afirma Elena Soria, nutritionist la Clinica Menorca. María José Crispín, nutritionist din cadrul aceluiasi centru, sugereaza ca, in cazul in care se opteaza pentru fierbere, sa se bea si apa in care a fiert broccoli.

Este gresit sa adaugam lapte in ceai


Ceaiul are un efect protector asupra sistemului cardiovascular, dar daca il consumam cu lapte, aceasta superputere este anulata complet, potrivit unui studiu publicat in "European Heart Journal". "Ceaiul este un produs natural cu aroma, culoare si savoare unice, care sunt afectate cand se adauga laptele. In plus, cazeina din lapte i-ar altera sau diminua proprietatile antioxidante si anticancerigene", spune Isabel Artero, director si fondator al centrului Cuerpo Libre.

Este gresit sa aruncam zerul cand consumam un iaurt

Unul dintre primele lucruri pe care majoritatea oamenilor il fac cand deschid un borcan cu iaurt este sa verse lichidul albicios care pluteste in partea superioara. Desi aspectul nu este prea apetisant, este vorba despre zer, iar aportul sau de proteine este foarte important. "Este format in mod fundamental din apa si saruri minerale si este bogat in calciu si fosfor, motiv pentru care nu ar trebui sa-l indepartam", explica nutritionista Isabel Artero. Aceasta recomanda ca zerul sa fie baut sau amestecat cu iaurtul.

Este gresit sa taiem capsunile in bucati

Curatarea de coaja, taierea sau modificarea formei unui fruct conduc la modificarea proprietatilor fizico-chimice din cauza reactiilor enzimatice (oxidare) legate de deteriorare, potrivit manualului de conservare a fructelor si legumelor al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). "Contactul cu aerul produce oxidare si pierderi de vitamina C. Si lumina influenteaza in sensul pierderii de substante nutritive in mod indirect, favorizand o serie de reactii care au loc cand alimentul este in contact cu aerul. Afecteaza mai ales provitamina A sau betacarotenul", spune María José Crispín, care recomanda prepararea capsunilor cu foarte putin timp inainte de a fi consumate, adaugarea catorva picaturi de suc de lamaie si acoperirea recipientului in frigider pana in momentul servirii.

Este gresit sa frigem carnea la gratar

Trebuie sa avem grija cand frigem carnea la frigare sau gratar, pentru ca se formeaza doua substante care fac sa creasca riscul de cancer. Este vorba despre aminele heterociclice (AHC) si hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) care se formeaza cand carnea este supusa unor temperaturi ridicate (+ 150 grade Celsius) si timp indelungat, semnaleaza Isabel Artero.

Potrivit Asociatiei spaniole impotriva cancerului (Asociación Espańola contra el Cáncer), "este important sa se evite alimentele la gratar, pentru ca sursa de caldura atinge temperaturi inalte si, in plus, alimentul este in contact direct cu acesta si se arde mai usor, producandu-se benzopireni (substante cancerigene)".

Giuseppe Russolillo Femenías, presedinte al Fundatiei spaniole de dieteticieni-nutritionisti (Fundación Espańola de Dietistas-Nutricionistas), recomanda sa se limiteze acest tip de tehnica culinara. Potrivit dieteticianului, cand carnea este prajita usor sau fripta la tigaie, se creeaza un strat protector pentru proprietatile alimentului, daca se foloseste "o cantitate generoasa" de ulei de masline virgin.

Este gresit sa bem in graba sucul de portocale

Sa arunce primul piatra cel care nu a rostit sau auzit in vreun moment al vietii sale indemnul: "Bea repede sucul, ca sa nu-si piarda vitaminele". In realitate, chiar daca am astepta 12 ore, vitamina C ar fi tot acolo, dupa cum au constatat mai multe studii care in 2014 au fost preluate intr-un articol publicat in "Revista Espańola de Nutrición Humana y Dietética". Potrivit cercetatorilor, pentru a avea loc o diminuare considerabila a cantitatii de vitamina C ar trebui sa existe "conditii extreme", precum aceea ca sucul sa fie incalzit la 120 de grade Celsius. "Vitamina C se pastreaza perfect in suc pana la 12 ore, chiar daca acesta ar putea deveni mai amarui", sustin semnatarii articolului.

Sursa: eva.ro

 

Daca dorim sa ne reducem greutatea corporala, Herbalife ne ofera solutii de a slabi fara a afecta buna functionare a organismului nostru. Cu un click aici descopera dietele de slabire Herbalife!

Din contra, daca suntem sub greutatea norma, Herbalife ne ofera solutii sanatoase. Click aici!

Dragă client:
Lasă-ne să te ajutăm să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile de mai sus.